Voorbeelden van Renates maatwerkwandelingen

Als architect bent u ongetwijfeld geïnteresseerd in de nieuwste stadsontwikkelingsprojecten van Amsterdam. Geen probleem, ik laat ze u zien en breng u in contact met interessante gesprekspartners uit de branche.

Een dame uit Amsterdam Zuid werd vijftig jaar. Haar echtgenoot wilde voor haar verjaardag een feestdiner koken. Zij heeft me toen gevraagd voor haar gasten een wandeling in haar buurt uit te werken. Zo had de echtgenoot alle tijd en ruimte om te koken en kon het feest toch al beginnen.

Vrienden en familie van het zilveren bruidspaar hadden een leuk cadeau bedacht met een ingebouwde verrassing. Ze kregen te horen dat zij, samen met nog twee vrienden door mij tijdens een romantische wandeling langs ‘hun’ Amsterdam zouden worden geleid. Bij de eerste twee familieleden die we toevallig tegen kamen hadden ze het nog niet in de gaten: ” Wat gezellig jullie te zien en wat leuk dat jullie ook nog tijd hebben om mee te wandelen!” Toen we vervolgens onderweg ‘toevallig’ nog meer vrienden tegenkwamen, begon het natuurlijk al snel te dagen: 25 jaar waren ze getrouwd en dat werd niet vergeten! De leuke anekdotes over het stel kwamen bij deze wandeling als vanzelf naar boven en er werd veel gelachen.  De wandeling werd afgesloten met een heerlijke maaltijd op een prachtige locatie.

Uit alle windstreken arriveerden ze, de familie P. Niet iedereen kende elkaar, maar ze waren wel allemaal verwant. Een deel van de familie was na de Tweede Wereldoorlog naar Nieuw Zeeland en Canada geëmigreerd, maar hun wortels lagen in Amsterdam. De Amsterdammers vonden dat het tijd werd de familiebanden weer eens aan te halen, zodat ook de jongste generaties elkaar kon ontmoeten. In de wandeling ter gelegenheid van deze familiereünie, lag de focus dan ook op het Amsterdam van vlak na de oorlog en het begin van de jaren 50 met  verhalen over toen en nu. Een twee uur durende wandeling gaf de inmiddels flink uitgebreide familie genoeg ruimte om elkaar beter te leren kennen.

“Opa worden! Dat verandert toch je perspectief! De tijd vliegt, dus ik zou zo graag mijn oude studievrienden weer eens willen zien.” Zo sprak mijn opdrachtgever voor deze wandeling. Van te voren bespraken we de route van de wandeling, die behalve langs de mooie plekjes van Amsterdam, ook langs alle plekken moest lopen waar HET toen gebeurde. Zo kwam het persoonlijke verhaal van een groep studievrienden weer tot leven, wat vooral ook leuk was voor de partners. De wandeling werd afgesloten met een drankje in hun stamkroeg van weleer.

In 2011 had Mariëlle bij een ernstig skiongeluk haar linkerbeen en linkerschouder gebroken. De revalidatie heeft haar, maar ook haar familie en vrienden, veel inspanning gekost. Onder het motto ‘in tijden van nood leer je je vrienden kennen’ wilde ze de trouwe mensen die haar hebben bijgestaan, bedanken door ze een wandeling door Amsterdam aan te bieden. De wandeling werd aangepast aan de fysieke mogelijkheden van de gastvrouw.

Zit uw wens er niet bij? Bel me, dan maak ik ook voor uw wens een wandeling!

Algemene Voorwaarden